A collaborative transformation at RHP

In true RHP style we have achieved a dramatic and typically quirky transformation of their ground floor meeting area.

Firstly the area was zoned by laying new flooring – a combination of concrete, slate, grass and wooden style flooring created distinct areas in which to configure various working spaces comprising of break-out, touchdown and group working areas.

Overall, the area is bright and colourful combining an array of colours with a mixture of wooden, glass and fabric textures. There is a definite outdoors – indoors feel with the inclusion of planters and digital images. Bespoke concrete style benches form low and high touchdown areas and clusters of soft seating, arm chairs and coffee tables provide inviting social spaces for informal meetings.

Central to the layout is a circular open plan meeting space with vertical wooden slat screening to create a semi-private area away from the desk. It is an extremely striking feature.

A long, wooden farmhouse-style table coupled with colourful chairs provides a cheerful meeting/ collaboration setting and a high bench with stools is perfect for group working

We designed and tailor-made open fronted storage box sections for screening around the area.

The works were carried out within a short timeframe involving out-of-hours commitment in order to minimise disruption.

Helen Jones, Facilities Manager at RHP said of the project,  “I have worked with Metric on several occasions and it is there passion and professionalism that makes working with them a pleasure. From design to installation Ed and Scott really understood what we were trying to achieve and somehow made our dreams into a reality.”

Once again we thoroughly enjoyed working with RHP. We always love the challenge that they set us and their taste is impeccable. We are already looking forward to the next time!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *