Modern Working Practices First and Foremost!

Foremost Golf, the UK’s largest golf retail group, grows from strength to strength. As part of their continued success they acquired a new office building (for administrative staff) in High Wycombe and we were delighted to have been awarded the contract to carry out the refurbishment works.

The three-storey premises required substantial updating and the scope of works included the full strip out all existing partitions, power and data, wall and floor coverings and existing heating system. Taking into account client requirements we undertook extensive design and planning works which resulted in a transformation of the space into a comfortable, modern working environment begin.

Over the course of 6 weeks we set about the extensive works to install new power and data, air conditioning, suspended ceilings, fire alarm and detection systems and new flooring and redecoration throughout. The entrance and stairwells were given a facelift and the ground and first floors are dedicated open-plan working spaces where single glazed, glass partitioning created meeting rooms and executive offices. The result is a bright, functional and inclusive office environment.

The top floor, in its entirety, is an agile working area. It combines a kitchen with an array of flexible collaboration areas and lounge seating for break-out and informal social/meeting space. The office culture is fully embracing of the very latest trends in office working providing the optimal combination of collaborative, away-from-the-desk and quiet working/meeting areas.

Andy Martin, Managing Director of Foremost Golf concluded, “The new office property when we took it over was no more than a shell and required a complete office re-fit. We are delighted in the end result but also the close project management from Metric throughout the process. The new office provides an excellent and comfortable working environment for our staff which ultimately we feel will increase business productivity”

We wish Foremost Golf all the very best and continued success in their new offices  –  it has been a pleasure and we look forward to working with them again as they continue to expand!

Belmont Green Express Themselves

When Belmont Green moved into a furnished office in Staines they wanted to make it their own. As a force to be reckoned with in the mortgage lending sector they wanted to reflect this in their office environment.

Their largely open plan the offices were crying out for an informal meeting area which was still in keeping with the corporate, professional environment. As ever space was at a premium meaning that Orangebox’s Boundary seating provided a ideal solution as an escape-from-the-desk workspace as well as an informal meeting area.

Modern and stylish the inclusion of soft furniture into this office space brought it up to date with today’s way of working where WI-FI + seat + table provides a short term working zone ideal for a quick catch up or pre-meeting prep!

 

 

A Lodge with no complaints!

 

The latest stage in Kerry Food’s consolidation programme has completed. The result is a stunning new conference centre. “The success of the project,” says Tracey Brian (Facilities Manager, Kerry Foods), “was in large part due to amazing teamwork!!”

Prior to the transformation ‘The Lodge’ was a semi-derelict building used only for storage. The original building was totally demolished and has been replaced by a modern, single-storey, eco-building housing 4/5 meeting suites all fitted with state-of-the-art media systems.

Much of The Manor’s meeting space was taken up when the staff from Medlake Place moved in, so flexible, formal meet areas became scarce and a necessity! The conference centre now houses the company’s bi-monthly meeting when the space is reconfigured to become a theatre (accommodating up to 60 people) and camera streaming means that other divisions can also be involved in proceedings. Furthermore one-way mirrors and recording facilities mean that Kerry can now bring their market research in-house too! Previously the company was conducting focus groups off-site and incurring hire costs.

The flexibility of the space is key. Reconfigurable walls and conference tables mean that suites can be adapted to suit small and large groups and host training days. The rooms are light and bright with large windows and LED lighting. The finish is modern and high spec – altogether an inviting and inspiring meeting space.

Metric designed and completed the entire interior specification, we project managed working alongside Kerry’s specified architects, builders and ICT team.

Tracey Brian summarises, “ It was a slick operation from start to finish. The work was carried out at quite a pace and, despite the usual unforeseen complications involved with a build of this magnitude, all parties pulled out all the stops to achieve the tight completion deadline. As Project Manager, Edward was very hands-on and managed to coordinate the various phases and contractors seamlessly. It was a seriously harmonious project!

We can always rely on Metric to deliver.  They are always professional and dedicated. The team are friendly, helpful and operate to the highest of standards. We are already talking to them about future projects!”

 

We at Metric would like to extend a huge thank you to the entire Kerry team and all the contractors involved for making this project such a pleasure to be involved with!

 

A collaborative transformation at RHP

In true RHP style we have achieved a dramatic and typically quirky transformation of their ground floor meeting area.

Firstly the area was zoned by laying new flooring – a combination of concrete, slate, grass and wooden style flooring created distinct areas in which to configure various working spaces comprising of break-out, touchdown and group working areas.

Overall, the area is bright and colourful combining an array of colours with a mixture of wooden, glass and fabric textures. There is a definite outdoors – indoors feel with the inclusion of planters and digital images. Bespoke concrete style benches form low and high touchdown areas and clusters of soft seating, arm chairs and coffee tables provide inviting social spaces for informal meetings.

Central to the layout is a circular open plan meeting space with vertical wooden slat screening to create a semi-private area away from the desk. It is an extremely striking feature.

A long, wooden farmhouse-style table coupled with colourful chairs provides a cheerful meeting/ collaboration setting and a high bench with stools is perfect for group working

We designed and tailor-made open fronted storage box sections for screening around the area.

The works were carried out within a short timeframe involving out-of-hours commitment in order to minimise disruption.

Helen Jones, Facilities Manager at RHP said of the project,  “I have worked with Metric on several occasions and it is there passion and professionalism that makes working with them a pleasure. From design to installation Ed and Scott really understood what we were trying to achieve and somehow made our dreams into a reality.”

Once again we thoroughly enjoyed working with RHP. We always love the challenge that they set us and their taste is impeccable. We are already looking forward to the next time!

Quartet of Collaboration Areas for RHP Group

We are thrilled to have worked with the RHP Group again. On this occasion they were looking to create four new and distinct collaboration areas to complement their already outstanding workspace. Being familiar with the way that they work and their quirky ideas, together we designed and delivered their brief on-time and on-budget.

 

‘The Studio’ is specifically designed with team meetings in mind.  It provides a comfortable and inspiring space. A reconditioned meeting table is now retro chic and is complimented with vibrant lime green lounge meeting chairs all sitting within the frosted glass surround.  Manifested onto the glass is the musical score to the company’s current anthem (‘No Place I’d Rather B’ by Clean Bandit) and an element of record label ‘A & R’ is achieved by adding a red-brick digital wall-covering.

 

‘The Lake’ is an open-plan break-out area created to promote open, informal, collaboration space between departments. Digital imagery depicting a calm, autumnal lake scene was applied to a glass office front to form the back-drop for the grassed area. Soft, wooden-framed furniture in bright colours and deck-chair stripes create a chilled out space for relaxed chat and refreshment – a comfortable work/picnic area!

 

‘The Conservatory’ is a multi-functional meeting environment which invites interaction and discussion. A solid oak wood bench is surrounded by 6 scoop seated stools and the view is provided by a  graphic wallcovering of the local area which brings the outdoors in. Three hanging pendant lamps over the work bench give an intimacy which encourages focussed conversation.

 

‘The Library’ is a sumptuous, opulent meeting room which combines high-gloss modern finishes with plush, traditional  ones.  An entire wall is devoted to the graphic representation of book-filled library shelves. Another has been built out to provide a brilliant white polished surround for a TV presentation wall.

A ‘private club’ feel is created with soft high and low back armchairs and sofa covered in green and brown velvets (providing seating for 8), together with clusters of solid oak coffee/side/laptop tables, floor standing lamps and rugs. It provides the ideal venue for group presentations and brainstorms.

Helen Jones, Facilities Manager at RHP Group stated, “Once again it was a pleasure to work with Metric. We can always rely on them to turn our rather ‘off-the-wall’ ideas into reality! As usual they were attentive from receipt of brief through to installation and worked out-of-hours so that our staff were not disrupted. Another successful project. We look forward to working with them again.”

The entire project was delivered out-of-hours over 3 consecutive weekends in order to avoid any disruption to business operations. As usual it was a delight to work with RHP Group and we look forward to the next quirky challenge!

 

 

 

 

Citizen Systems

When Citizen Systems relocated from Feltham to Elizabeth House in Staines they approached us for help! They wanted to create a modern, comfortable environment to accommodate their existing 10 staff whilst allowing for a further 2 hot-desks.
We completed the space planning exercise and then set to work carrying out the necessary renovations to achieve the desired finish to their new workspace.
The installation of glass partitioning created an impressive meeting room and we also created a kitchen and comms suite incorporating all power, data and security requirements.
Then over a weekend we moved them in. Installing the new and disposing of the old office furniture.

Good luck in your new offices Citizen – we look forward to working with you again soon!

Our client Mark Beauchamp had the following to say about us;

“We initially found Metric simply by searching for local office design companies and were then able to get some very good references from their customers. Now we are in a position to give an equally good reference for the work done by Metric for Citizen”

“Citizen Systems Europe needed to move from their existing office due to expansion and increased demand for space. We decided at the same time to update the layout of our offices and consolidate storage, workshop and office facilities in one place.”

“Metric and Citizen worked together to develop plans to layout the new offices. Citizen already had a good image of what they needed, but the experience of Metric was a perfect compliment to guide us in to producing an excellent layout with subtle design features which make the finished office a great place to work.”

“As well as the new bespoke office furniture supplied by Metric, Citizen were extremely pleased with the additional services provided including the refurbishing of some of our old furniture, including boardroom table and chairs.”

“Citizen felt that all the employees and sub-contractors used by Metric were extremely professional and friendly – not always a balance that is easy to achieve – and they would go over-and-above the norm to assist with the extra demands that are bound to come up during an office move”.

NextG-Com moves floors


NextG-com specialise in helping their wireless and satellite customers gain earliest entry into emerging markets and we were on-hand to ensure that their staff move took place seamlessly and without delay. In order to ensure that operations weren’t interrupted in any way we worked over the weekend to make their offices ready for business on Monday morning!

The move was from the 2nd to the Ground floor of Elizabeth House in Staines. Works involved partitioning to create kitchen, office and meeting areas, a comms room and reconfiguration of power and data throughout. We even added a door entry system!

All in all a successful and efficient project!

“We have been very satisfied with Metric’s support for our office move. The work has been completed professionally. This is our second move with Metric and we are pleased with the result”. Denis Bidinost, NextG-Com.

Good luck in the new office NextG-com – we look forward to working with you again!

Stylish Stylus

Stylus is an innovation research and advisory firm operating in Central London. In conjunction with our partners ‘Office Plus’, we were thrilled to create a new dynamic work environment fitting of their young and energetic team.

Their new offices are on the 11th floor of Capital House in Marylebone. Over a 4 week we stripped out the space, leveled the access flooring, configured cabling and electrics to fit the designed layout, re-decorated, re-carpeted, created two meeting rooms, two separate offices, a kitchen/break out area and open plan workstations for 50 staff! Then we moved them in – all on-time and on-budget!

The result is a stylish, modern office environment with exceptional views (we had nothing to do with these!). It is quite simply stunning! We wish the team at Stylus every success in their inspirational new work space and look forward to working with them again in the future.