Quartet of Collaboration Areas for RHP Group

We are thrilled to have worked with the RHP Group again. On this occasion they were looking to create four new and distinct collaboration areas to complement their already outstanding workspace. Being familiar with the way that they work and their quirky ideas, together we designed and delivered their brief on-time and on-budget.

 

‘The Studio’ is specifically designed with team meetings in mind.  It provides a comfortable and inspiring space. A reconditioned meeting table is now retro chic and is complimented with vibrant lime green lounge meeting chairs all sitting within the frosted glass surround.  Manifested onto the glass is the musical score to the company’s current anthem (‘No Place I’d Rather B’ by Clean Bandit) and an element of record label ‘A & R’ is achieved by adding a red-brick digital wall-covering.

 

‘The Lake’ is an open-plan break-out area created to promote open, informal, collaboration space between departments. Digital imagery depicting a calm, autumnal lake scene was applied to a glass office front to form the back-drop for the grassed area. Soft, wooden-framed furniture in bright colours and deck-chair stripes create a chilled out space for relaxed chat and refreshment – a comfortable work/picnic area!

 

‘The Conservatory’ is a multi-functional meeting environment which invites interaction and discussion. A solid oak wood bench is surrounded by 6 scoop seated stools and the view is provided by a  graphic wallcovering of the local area which brings the outdoors in. Three hanging pendant lamps over the work bench give an intimacy which encourages focussed conversation.

 

‘The Library’ is a sumptuous, opulent meeting room which combines high-gloss modern finishes with plush, traditional  ones.  An entire wall is devoted to the graphic representation of book-filled library shelves. Another has been built out to provide a brilliant white polished surround for a TV presentation wall.

A ‘private club’ feel is created with soft high and low back armchairs and sofa covered in green and brown velvets (providing seating for 8), together with clusters of solid oak coffee/side/laptop tables, floor standing lamps and rugs. It provides the ideal venue for group presentations and brainstorms.

Helen Jones, Facilities Manager at RHP Group stated, “Once again it was a pleasure to work with Metric. We can always rely on them to turn our rather ‘off-the-wall’ ideas into reality! As usual they were attentive from receipt of brief through to installation and worked out-of-hours so that our staff were not disrupted. Another successful project. We look forward to working with them again.”

The entire project was delivered out-of-hours over 3 consecutive weekends in order to avoid any disruption to business operations. As usual it was a delight to work with RHP Group and we look forward to the next quirky challenge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *